Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (Περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας).

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Blog Archive

Από το Blogger.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η ΑΚΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα τις εξελίξεις, αναφορικά με τον ρόλο, τις δομές αλλά και το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο σύγχονο αποκεντρωμένο κράτος, που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α. και Προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλασίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.Κώστα Πουλάκη:
  • Αποσυνδέονται πλήρως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από την άσκηση κάθε είδους εποπτείας επί των Ο.Τ.Α.
  • Διακρίνεται σαφώς και ενισχύεται ο πολιτικός ρόλος των Ο.Τ.Α., δίπλα σε αυτόν της εκάστοτε κυβέρνησης, ως των μοναδικών θεσμών με άμεση και καθολική δημοκρατική νομιμοποίηση. 

Η επικείμενη διοικητική μετακίνηση του Τμήματος Ελέγχου, οι σκέψεις για μεταφορά των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Δασών και οι εισηγήσεις για μετάθεση των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στις Περιφέρειες, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για το μέλλον της Υπηρεσίας.
Η ΑΚΕ καταγράφει τις απόψεις των εργαζομένων και στο προσεχές χρονικό διαστήμα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στον Σύλλογο των Εργαζομένων.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΑΚΕ - Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων | Powered by Blogger
Design by Duan Zhiyan | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com