Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (Περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας).

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Blog Archive

Από το Blogger.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του www.ethnos.gr

Ενστολοι θα είναι στο εξής οι δασοφύλακες, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει έτοιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ορίζεται ότι πλέον οι δασικοί υπάλληλοι οι οποίοι προβαίνουν σε εξωτερικούς ελέγχους θα πρέπει να φορούν υπηρεσιακή στολή.
Ο βασικός λόγος που επικαλούνται στελέχη του υπουργείου για την υποχρεωτική στολή των δασοφυλάκων, οι οποίοι πάντως δεν θα οπλοφορούν, είναι τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν ανακύψει ύστερα από τις συχνές επιθέσεις που δέχονται οι δασοφύλακες κατά τη διάρκεια περιπολιών και ελέγχων.
Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, το οποίο βρίσκεται στη φάση των τελικών υπογραφών, οι δασικοί υπάλληλοι των κατηγοριών ΔΕ Γεωτεχνικών και ΥΕ Δασοφυλάκων που έχουν προανακριτικές αρμοδιότητες κατά τον έλεγχο και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων υποχρεούνται να φορούν υπηρεσιακή στολή χειμερινή ή θερινή, πηλήκιο με το σήμα της Δασικής Υπηρεσίας και να διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα, η οποία θα γίνει ενιαία για όλα τα Δασαρχεία, θα έχει φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου της και στην οπίσθια όψη το σήμα της Δασικής Υπηρεσίας, την ειδικότητα και την ομάδα αίματος. Διακριτικά της υπηρεσίας τους θα υπάρχουν και στα ρούχα των δασοφυλάκων. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΑΚΕ - Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων | Powered by Blogger
Design by Duan Zhiyan | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com