Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (Περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας).

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Blog Archive

Από το Blogger.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με ειλικρινή σεβασμό στις αρχές της συμμετοχικής διοίκησης, χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις της πρώην διοικούσας παράταξης, μετά από 17 έτη σιωπής.
Ευχόμαστε οι νεοφυείς “προοδευτικές” διεκδικήσεις να μην αναλωθούν σε αυτάρεσκες ρητορείες και σε βερμπαλιστικές ανακοινώσεις, αλλά, σε αντίθεση με την άγονη περίοδο διοίκησης που προηγήθηκε, η διαλεκτική των συνδικαλιστικών παρατάξεων να μετεξελιχθεί σε μία γόνιμη συμπολίτευση.
Ο παρατεταμένος λειτουργικός λήθαργος του Συλλόγου εμπότισε το επιχώριο, υπηρεσιακό, πνεύμα με μία αίσθηση αβελτηρίας. Η μετεκλογική ενεργοποίηση της απερχόμενης διοίκησης, όμως, επιβεβαιώνει εμπράκτως την κυρίαρχη (αλλά και πλειοψηφική) τάση για αλλαγή.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων μετέχει ενεργά στη νέα διοίκηση του Συλλόγου και συμμετέχει δημιουργικά στον διυπηρεσιακό διάλογο, μετουσιώνοντας τους λόγους σε έργα και εξαλλάσσοντας τη θεσιθηρία σε πραξιθηρία.

Στα ιδεολογήματα απαντάμε με δράσεις.

Αναφορικά με ζητήματα που τέθηκαν:

Για το θέμα της διάσπασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
Η ΑΚΕ είναι η πρώτη που έθεσε το ζήτημα σε διαπαραταξιακό διάλογο, με ψήφισμα που έφερε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 25-5-2016. Η παράταξή μας γνωστοποίησε στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) ότι ο έτερος, αλλά και εταίρος, Σύλλογος της Αποκεντρωμένης (σχεδόν το σύνολο των Διευθυντών, οι εργαζόμενοι αλλά και μεγάλο μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) επιθυμούν τον διαχωρισμό της Αποκεντρωμένης.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εργαζόμενους σε διάλογο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να συνεξετασθούν τα επιχειρήματα όσων συναδέλφων επιθυμούν τη διάσπαση, για να ληφθεί μία συλλογική απόφαση, προτάσσοντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση των υπηρεσιακών δομών.

Για το θέμα της Υπηρεσίας Ασύλου.
Η ΑΚΕ, εμφορούμενη από τις αρχές της δημοκρατίας, της ισηγορίας και της νομιμότητας, καταδικάζει τις απολυταρχικές πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται. Εφόσον καταγράφεται βούληση από ορισμένους συναδέλφους, για οικονομικούς ή άλλους προσωπικούς λόγους, να αποσπαστούν στην Υπηρεσία Ασύλου, θεωρούμε ότι η κατάκριση αυτής της επιθυμίας από την απελθούσα παράταξη αντιστρατεύεται των θεμελιωδών αρχών του Συλλόγου.
Άλλωστε, με δική μας πρωτοβουλία τέθηκε στη συνέλευση του Δ.Σ. η προοπτική της λήψης σχετικής γνωμοδότησης από έμπειρο νομικό, την οποία θα διαβιβάσουμε στη Διοίκηση, επισημαίνοντας τις αποκλίσεις από τη νόμιμη διαδικασία και επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Για το θέμα του «Ελεγκτή Νομιμότητας».
Η ΑΚΕ υποστηρίζει ενεργά τη διατήρηση του συνόλου των δομών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με πρώτο και κύριο μέλημα την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στους Νομούς και τη μη μεταφορά του προσωπικού στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Μετά τιμής,
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΑΚΕ - Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων | Powered by Blogger
Design by Duan Zhiyan | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com