Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (Περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας).

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Blog Archive

Από το Blogger.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το αριθ. 69/2016 (ΦΕΚ Α’ 127)  Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αφορά στην αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα για τη βαθμολογική ένταξη των  υπαλλήλων, κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων  της παρ. 6 του άρθρου 98 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του N. 3528/2007 (Α΄ 26/9.2.2007), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 26 του N. 4369/2016 (Α΄ 33/27-2-2016), 
Με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα για την βαθμολογική ένταξη των υπαλλήλων και καθορίζονται  οι όροι, οι προϋποθέσεις  και η διαδικασία αναγνώρισης της προϋπηρεσίας αυτής, η οποία έχει αποκτηθεί στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα επτά (7) έτη.
Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας αυτής, πέραν της βαθμολογικής ένταξης και επομένως βαθμολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων, λαμβάνεται υπόψη και κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 85 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4369/2016, συμπεριλαμβάνεται στα μοριοδοτούμενα κριτήρια επιλογής η αναγνώριση της προαναφερόμενης προϋπηρεσίας και συγκεκριμένα στις διατάξεις της παρ. 3β, υποπερ. ββ του άρθρου 85 του Υ.Κ. προβλέπονται τα εξής: «ββ) 25 μόρια για κάθε έτος απασχόλησης με ανώτατο όριο τα 7 έτη για τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 98 και…». 
Διευκρινίζεται ότι  θα ακολουθήσει νεώτερη εγκύκλιος  από την Υπηρεσία μας με την οποία θα παρέχονται οδηγίες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Διοικητικού /Προσωπικού αλλά και προς τα αρμόδια για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα, Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την ορθή και ενιαία εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων του Π.Δ. 69/2016.   
Επισημαίνεται ότι η συγκέντρωση και προσκόμιση των απαιτούμενων κατά το Π.Δ. δικαιολογητικών, καθώς και κάθε άλλου στοιχείου που αποδεικνύει ότι συντρέχουν οι απαιτούμενες για την αναγνώριση προϋπηρεσίας προϋποθέσεις αποτελούν ευθύνη του/της υπαλλήλου που υποβάλλει τη σχετική αίτηση. Κατόπιν των ανωτέρω, οι υπάλληλοι που ζητούν να τους αναγνωριστεί ορισμένη προϋπηρεσία θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφα, από τα οποία να προκύπτει ο χρόνος και η ειδικότητα με την οποία απασχολήθηκαν προκειμένου τα υπηρεσιακά συμβούλια να μπορούν να κρίνουν τη συνάφεια. 
Παρακαλούνται οι αρμόδιες Υπηρεσίες Διοικητικού/ Προσωπικού, να προβούν άμεσα στην ενημέρωση των υπαλλήλων τους  για την έκδοση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.  
Οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν σε όλους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς. 
Η παρούσα εγκύκλιος βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας μας www.minadmin.gov.gr, στη διαδρομή “Διοικητική Ανασυγκρότηση- Ανθρώπινο Δυναμικό- Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΑΚΕ - Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων | Powered by Blogger
Design by Duan Zhiyan | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com