Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (Περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας).

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Blog Archive

Από το Blogger.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων μετά την από 22-12-2016 συνεδρίαση του στα πλαίσια της ενημέρωσης του προς τα μέλη του, σας γνωρίζει τα εξής:

  1. Για το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων με τον Ν 4440/2016 έχει βγει και η αντίστοιχη εγκύκλιος (ΑΔΑ ΩΝ46465ΦΘΕ-Ω93). Οι ήδη αποσπασμένοι σε υπηρεσία μπορούν να ζητήσουν την μετάταξη τους στην υπηρεσία που ήδη υπηρετούν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 1 μηνός από την έναρξη ισχύος του νόμου δηλαδή έως 2-1-2017.

  1. Για το ζήτημα της αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων για συνταξιοδότηση, Ν 4387/2016 άρθρο 38 αν κάποιος υπάλληλος θέλει να αναγνωρίσει πλασματικά χρόνια, στρατιωτική υπηρεσία ή σπουδές θα πρέπει να υποβάλει αίτηση μέχρι το τέλος του έτους για να μην κληθεί να πληρώσει περισσότερες εισφορές. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί (πρωτοκολληθεί) στο Γενικό Λογιστήριο μέχρι 31-12-2016. Μετά την ημερομηνία αυτή η εισφορά που θα καταβάλλουν θα είναι 20% αντί 6,67%.

  1. Για το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και μετά την συζήτηση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο πρόεκυψε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα για την καταβολή των ποσών που θα πληρωθούν στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Το πρόβλημα υφίσταται για τις υπόλοιπες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Πιθανότατα η καταβολή των δικαιούχων θα γίνει τον Μάρτιο.

  1. Για το ζήτημα της διαμαρτυρίας των υπαλλήλων νομού Σερρών λόγω μετακίνησης τους σε άλλο κτήριο, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την επί τόπου αυτοψία από μέλη του Συλλόγου.

  1. Για το ζήτημα των αιτημάτων των υπαλλήλων μας στον Νομό Χαλκιδικής και μετά την από 28-11-2016 συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στον Πολύγυρο αναφέρουμε τα εξής: ο Σύλλογος «ιχνηλατώντας» τις αιτήσεις των υπαλλήλων που εκκρεμούν προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έκανε επισημάνσεις προς τον Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο ΔΣ και αποφασίστηκε ομόφωνα η παράσταση του Συλλόγου στον Γενικό Γραμματέα για το εν λόγω ζήτημα. Για το ζήτημα της στελέχωσης των δομών της Χαλκιδικής προκύπτει ότι θα στελεχωθούν άμεσα κυρίως οι διοικητικές δομές με 2 άτομα και αναμένονται και άλλα άτομα μέσω Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος


Χατζηχριστοδούλου Παναγιώτης
Ο Γραμματέας


Μειμαρίδης Στυλιανός






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΑΚΕ - Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων | Powered by Blogger
Design by Duan Zhiyan | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com